Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © AFP

Gemeenteraad verloopt via Zoom

 1. Peltse begraafplaatsen hebben voortaan digitaal opzoeksysteem
  Pelt

  Peltse begraaf­plaat­sen hebben voortaan digitaal opzoeksys­teem

  Wie in Pelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan vanaf nu gebruik maken van een digitaal opzoeksysteem. Aan de ingang van de vier gemeentelijke begraafplaatsen kun je op het computerscherm het graf van een overledene terugvinden. Het nummer achter elke naam verwijst naar een bepaalde rij en perceel op het kerkhof. Ook van thuis uit kun je de begraafplaatsen raadplegen op www.gemeentepelt.be/begraafplaatsen.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Achel en Maaseik spelen zonder publiek: “Spelers kunnen zelfs voor lege tribunes topwedstrijd spelen”

  Achel en Maaseik spelen zonder publiek: “Spelers kunnen zelfs voor lege tribunes topwed­strijd spelen”

  In de Euromillions League spelen Achel en Maaseik vanavond woensdag in eigen zaal, maar niet voor eigen publiek, want de tribunes blijven ook op de vierde speeldag leeg. Vooral voor Achel is dat geen goede zaak, want de groen-witten krijgen het bezoek van leider Roeselare. “Het is jammer dat we deze wedstrijd zonder publiek moeten spelen”, klinkt het in Achel. In Maaseik beweren ze dat het ook zonder toeschouwers kan: “Spelers kunnen zelfs voor lege tribunes een topwedstrijd spelen”, weten ze daar.
 2. Yente Tips (22) is nieuwe ondervoorzitter van N-VA Lommel: “Ik wil het stadscentrum bruisender maken”
  Lommel

  Yente Tips (22) is nieuwe ondervoor­zit­ter van N-VA Lommel: “Ik wil het stadscen­trum bruisender maken”

  De 22-jarige Yente Tips is de nieuwe ondervoorzitter van N-VA Lommel. Hij volgt Jeaninne Merkelbach op, die in Nederland begonnen is aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Yente wil het Lommelse stadscentrum bruisender maken: “Ik merk dat steeds meer Lommelse jongeren naar de omliggende gemeenten gaan voor een avondje uit. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn!”
 3. Nieuwe planning voor centrumwerken: “Zoveel mogelijk gelijktijdig uitvoeren”
  Bree

  Nieuwe planning voor centrumwer­ken: “Zoveel mogelijk gelijktij­dig uitvoeren”

  De lockdown heeft het stadsbestuur van Bree doen besluiten om zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, opdat middenstand, horeca en klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Dat betekent dat de eerdere planning wordt aangepast. Zo zal onderaannemer APK komende zaterdag 21 november doorwerken om zo goed mogelijk op schema te kunnen blijven. Momenteel is men al bezig aan de nutswerken in de Opitterstraat (einde voorzien op 17 maart) en werken in de Hoogstraat (einde voorzien op 15 februari). Op 7 december start werf nummer 3 aan het Vrijthof, anderhalve maand vroeger dan gepland. In het voorjaar volgen dan de Augustijnerstraat en Merisstraat om dan maart te kunnen aansluiten op de Kloosterstraat. De timing voor de werken in de Gerdingerstraat en in de Nieuwstadstraat wordt later gecommuniceerd.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok