Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Stad Hamont-Achel

Geen kermis (en activiteiten) in Hamont-Achel

 1. Slechtziende Peltenaar voelt zich nog altijd niet veilig in verkeer: “Bestuurders moeten goed beseffen dat wij geen oogcontact kunnen maken”
  Pelt

  Slechtzien­de Peltenaar voelt zich nog altijd niet veilig in verkeer: “Bestuur­ders moeten goed beseffen dat wij geen oogcontact kunnen maken”

  In het najaar staan we normaal op de Internationale Dag van de Witte Stok stil bij blinden en slechtzienden in het verkeer. Door het coronavirus ging deze dag - op 15 oktober - geruisloos voorbij, maar daarmee is het probleem natuurlijk niet verholpen. Vraag het maar aan Rob Eijssen (29) uit Pelt. Als torbalspeler en lid van het nationaal goalbalteam reist hij meermaals per week naar Gent. “En ik voel me dan toch nooit helemaal veilig”, geeft hij toe.
 2. Ooit veroordeeld voor moord, nu op zoek naar wapen en betrapt op bezit van speed: Lommelaar (48) blijft het verkeerde pad kiezen
  Lommel/Neerpelt

  Ooit veroor­deeld voor moord, nu op zoek naar wapen en betrapt op bezit van speed: Lommelaar (48) blijft het verkeerde pad kiezen

  De 48-jarige Lommelaar Benny Janssens blijft zich op het verkeerde pad begeven. Nadat hij in 2007 veroordeeld werd tot 15 jaar cel voor de moord op Roel Clijsters, riskeert hij nu een celstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro nadat bij hem thuis 386 gram speed werd gevonden. Opvallend: de huiszoeking vond plaats in het kader van een sms waarin de man verklaarde op zoek te zijn naar een ‘9 millimeter’. Een pistool werd echter niet gevonden bij hem thuis.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas