Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Benoit De Freine

Fietsstraten worden deze week aangelegd rond scholen

Hamont-AchelIn de omgeving rond De Robbert, De Achellier en De Geluksvogel worden woensdag en donderdag de nodige werken uitgevoerd om van de wegen fietsstraten te maken. Op die manier hoopt het stadsbestuur de verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen nog te verbeteren. 

 1. Kamiel Bonneu wordt prof: “Het was op de valreep”
  Wielrennen

  Kamiel Bonneu wordt prof: “Het was op de valreep”

  Kamiel Bonneu (Basso Team Flanders) rijdt volgend seizoen voor Sport Vlaanderen-Baloise. De Noord-Limburger tekent er een profcontract voor twee seizoenen. Voor Bonneu was het nu of nooit, want volgend jaar wordt hij 23 jaar en komt er een einde aan zijn beloftenperiode. “Het was inderdaad op de valreep”, lacht Bonneu, die zijn selectie onder meer te danken heeft aan een sterke Luik-Bastenaken-Luik. “Ik wist dat de ploeg mij volgde en dan willen goede prestaties wel eens een handje helpen.”
 1. Nieuw woonproject tussen ziekenhuis en dorpscentrum: “Openbare buitenplaats is een mooie troef”
  PREMIUM
  Overpelt

  Nieuw woonpro­ject tussen ziekenhuis en dorpscen­trum: “Openbare buiten­plaats is een mooie troef”

  Een woonproject tussen het ziekenhuis en het dorpscentrum, het klinkt voor veel (oudere) mensen als muziek in de oren. Daarom ook dat er bij aanvang van de verkoop van woonproject ‘Agter de Heuf’ al 40% van de appartementen zijn verkocht. “Agter de Heuf heeft bovendien de ambitie om op de gelijkvloerse verdieping een heuse zorgboulevard te verwezenlijken”, zegt projectmanager Bert Govaerts van bouwheer Aura.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.