Extraatjes in de bib tijdens de zomer

 1. De coronacijfers in Hamont-Achel van zondag 18 oktober

  De coronacij­fers in Ha­mont-Achel van zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hamont-Achel, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 57. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hamont-Achel op 399 te liggen. Omdat Hamont-Achel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. 25 personen met corona in Mariaziekenhuis Pelt
  Pelt

  25 personen met corona in Mariazie­ken­huis Pelt

  Vandaag liggen er in Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met corona. Vier daarvan liggen op de afdeling intensieve zorg. In totaal biedt het Noorderhart Mariaziekenhuis 363 bedden aan. Twaalf daarvan zijn bedoeld voor coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal dat er op die dienst tijdens de eerste golf lag, bedroeg negen. Bij een eerdere rondvraag deze week bedroeg het aantal personen met corona in het ziekenhuis nog 18.
 1. Onderhoudswerken vanaf Orchideeënlaan
  Hamont-Achel

  Onderhouds­wer­ken vanaf Orchideeën­laan

  Vanaf deze week vinden er onderhoudswerken plaats aan enkele wegen in Hamont-Achel. De aannemer gaat deze week van start in de Orchideeënlaan waarbij de weg tussen het nieuwe brugje over de Warmbeek en de Militaire Dijk volledig wordt gerenoveerd. De weg zal daarom ongeveer een week afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Na de werken in de Orchideeënlaan wordt in de Ruiterstraat een groot deel van het asfalt vernieuwd. In de weken daarop volgen asfaltwerken aan de Lillerdijk en een stukje van de Hees. Ook die werken zullen elk ongeveer een week duren en kunnen elkaar een stukje overlappen. Deze wegeniswerken zijn afhankelijk van het weer.