De vaccinaties in Aan de Beverdijk
Volledig scherm
De vaccinaties in Aan de Beverdijk © Stad Hamont-Achel

Eerste inwoners van Hamont-Achel gevaccineerd

Hamont-AchelVandaag werden de eerste inwoners van Hamont-Achel gevaccineerd tegen het coronavirus. Het betreft 243 bewoners van woonzorgcentra Aan de Beverdijk en Sint-Jan Berchmans en serviceflats De Kempkens. Met deze eerste vaccinatieronde is nu ook in Hamont-Achel officieel het startschot van de vaccinatiecampagne gegeven.

 1. Trainer Jan Van Hout (Achel VV): “Nu de versoepelingen uitblijven is de kans groot dat de competities in het amateurvoetbal niet meer hervatten”
  Voetbal Eerste provinciale

  Trainer Jan Van Hout (Achel VV): “Nu de versoepe­lin­gen uitblijven is de kans groot dat de competi­ties in het amateur­voet­bal niet meer hervatten”

  Nu het overlegcomité van de Belgische overheid afgelopen vrijdag geen versoepelingen doorvoerde, kan dat ook gevolgen hebben voor het amateurvoetbal. Een algemene afgelasting van de competitie in de lagere afdelingen wordt alsmaar waarschijnlijker. Ook Acheltrainer Jan Van Hout heeft zijn twijfels over een doorstart. “Zolang er niet gedoucht en in de kantines geen pintjes kunnen getapt worden, vrees ik dat het amateurvoetbal de draad niet opneemt”, zegt Van Hout.
 2. Hamont-Achel wil dat inwoners eikenprocessierups op natuurlijke wijze bestrijden
  Hamont-Achel

  Ha­mont-Achel wil dat inwoners eikenpro­ces­sie­rups op natuurlij­ke wijze bestrijden

  De stad Hamont-Achel biedt mezenkastjes te koop aan om zo de eikenprocessierups te bestrijden. Mezen eten immers de rupsen op, waardoor de rupsen op privédomeinen op natuurlijke wijze worden geweerd. In samenwerking met het Klimaatcafé kan je de kastjes aankopen tegen de prijs van vijf euro per stuk. Je mezenkastje kan je afhalen op zaterdag 13 februari 2021 aan de stadswerf tussen 10 en 12 uur. Wil jij je graag een mezenkastje aanschaffen? Dan dien je je daarvoor uiterlijk op 10 februari in te schrijven via www.hamont-achel.be/mezenkastjes. Zo kan je het coronaveilig afhalen op het tijdstip dat je per e-mail of telefoon wordt meegegeven. Betalen doe je ter plaatse.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"