'De dichter is een koe' tijdens Poëzieweek

  1. Minister Weyts trekt streep door volleybal, maar Tectum Achel hoopt dat deur toch nog op een kier staat: “Onze maatregelen garanderen dat spelers elkaar niet zullen besmetten”

    Minister Weyts trekt streep door volleybal, maar Tectum Achel hoopt dat deur toch nog op een kier staat: “Onze maatrege­len garanderen dat spelers elkaar niet zullen besmetten”

    De beslissing van minister van Sport Ben Weyts (N-VA) om indoor sportwedstrijden overal in Vlaanderen stop te zetten, is een nieuwe klap voor veel verenigingen. Bij Tectum Achel, actief op het hoogste niveau van het Belgische volleybal, had men al geanticipeerd op die beslissing. Al hoopt men daar dat de deur toch nog op een kier staat. “Samen met de andere profploegen uit het volleybal en basket hebben we een dossier voorbereid waarin we stellen hoe we profsport toch veilig kunnen laten plaatsvinden”, vertelt voorzitter Joos Gysen.
  2. Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderopvang

    Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderop­vang

    Dinsdagochtend om 7.30 uur bracht Vlaams minister van Gezin Wouter Beke een bezoek aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt. De minister wil in het kader van de Week van de Kinderbegeleider de kinderbegeleiders bedanken voor de vele inspanningen en hen tegelijkertijd een hart onder de riem steken. Dankzij hun buitengewone inzet tijdens de coronacrisis konden ouders hun job blijven uitoefenen. Opvanginitiatieven zoals de buitenschoolse kinderopvang van Pelt hebben naast een sociale en pedagogische functie dus ook een grote economische waarde.