De uitbraak bij 'Aan de Beverdijk' symboliseert de problematiek in Noord-Limburg
Volledig scherm
De uitbraak bij 'Aan de Beverdijk' symboliseert de problematiek in Noord-Limburg © BELGA

Bredere testing en verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar in zes Noord-Limburgse gemeenten

Noord-LimburgUit voorzorg heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters in overleg met de lokale burgemeesters beslist om alle buitenschoolse activiteiten (inclusief kampen) voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) voorlopig stop te zetten, dit ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021. Deze beslissing moet lokaal de verspreiding van het coronavirus tegengaan. 

 1. CD&V wil pamperbank oprichten in Hamont-Achel
  Hamont-Achel

  CD&V wil pamperbank oprichten in Ha­mont-Achel

  De CD&V-fractie heeft op de laatste gemeenteraad in Hamont-Achel de oprichting van een pamperbank voorgesteld. Ze baseert zich daarbij op de kansarmoede-index van de stad, die aangeeft dat 10,5% van het aantal geboorten in Hamont-Achel plaatsvonden in een kansarm gezin. “We zijn ervan overtuigd dat alle kleintjes helpen in de bestrijding van de kinderarmoede in Hamont-Achel en aangezien luiers zwaar doorwegen op het budget van gezinnen in kansengroepen kan een Pamperbank ervoor zorgen dat die zware kosten voor de meest kwetsbare gezinnen gedrukt kunnen worden”, vertelt fractieleider Serge vander Linden.
 2. Ruige veertiger uit Bocholt gaat ‘Uit De Kleren’
  Bocholt

  Ruige veertiger uit Bocholt gaat ‘Uit De Kleren’

  Dinsdagavond maakt de 40-jarige Philip uit Bocholt zijn intrede in het VTM 2-programma ‘Uit De Kleren’. De veertiger blijkt een ruiger kantje te hebben. “Ik heb denk ik al vijftien à twintig standjes van de Kamasutra gedaan”, verklapt hij. Hij wordt gekoppeld aan Wendy (45) uit Petegem-aan-de-Leie. Zij is naar eigen zeggen op zoek naar iemand die even prettig gestoord is als zij. “Ik durf wel te kussen op de eerste date. Schoenen moet je ook eerst passen voor je ze koopt, hé”, aldus Wendy. De uitzending start om 21.50 uur.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"