Gilles, Younes en Camille in Malawi
Volledig scherm
Gilles, Younes en Camille in Malawi © Repro BVDH

Advocatentrio vecht tegen de droogte in Zambia: “Dit zet miljoenendeals in perspectief”

Zakenadvocaten Younes Sebbarh (24), Camille Degrave (25) en Gilles Leyssen (25) uit Hamont-Achel raakten de afgelopen jaren zo onder de indruk van de armoede in de derde wereld, dat ze samen een vzw hebben opgericht. ‘Belgian Lawyers for Africa – It’s Legal to Care!’ gaat helpen bij het bouwen van waterputten en het duurzaam produceren van voedsel in Zambia. “Het is mooi hoe een goed doel verschillende werelden verbindt”, vertelt voorzitter Younes.

 1. Lommelse dj brengt met eigen livestream zijn wereld naar de fans
  Lommel

  Lommelse dj brengt met eigen livestream zijn wereld naar de fans

  De Lommelse dj Frank Van Hout, beter bekend als Frank Clarck, zal binnenkort wekelijks zijn eigen livestream brengen. “Dat doe ik vanuit mijn studio Maxxline. In ‘Frank Clarcks World’ ga ik in samenwerking met een grote muziekwinkel nieuwe producten bespreken voor dj’s, praat ik met producers, zijn er interviews met collega’s en ga ik live remixen maken en workshops geven. Alles wordt gefilmd met een professionele camera-uitrusting. Met Media Online start ik nu ook als bedrijf dat professionele bedrijfsfilms maakt, reportages, eigen videoclips, reclamespots en livestreams van evenementen. Je kan wekelijks mijn livestream bekijken op mijn fanpagina op Facebook, op mijn YouTube-kanaal, via Twitch en ook binnenkort via mijn website www.frankclarck.be.”
 1. Overvallers van koppel zeventigers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”
  Kleine-Brogel

  Overval­lers van koppel zeventi­gers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”

  Een 47-jarige man uit Pelt en een 41-jarige man uit Hamont-Achel zijn veroordeeld tot respectievelijk 50 en 45 maanden cel voor een home invasion in Kleine-Brogel. Bij die feiten werden Gerard (74) en zijn vrouw Lena (75) bedreigd. Lena zou na de feiten nooit meer dezelfde zijn. Twee maanden later overleed ze. “De overvallers hebben zich geëxcuseerd, maar dat komt te laat. Ze hadden gerust wat langer mogen gestraft worden", reageren de nabestaanden van Lena.
 2. Geen kermis (en activiteiten) in Hamont-Achel
  Hamont-Achel

  Geen kermis (en activitei­ten) in Ha­mont-Achel

  Het aantal coronabesmettingen blijft ook in Hamont-Achel sterk toenemen. Om die reden besliste het stadsbestuur donderdagmiddag om de kermis in Hamont-centrum te annuleren. Die kermis vond normaal komend weekend plaats, vanaf zaterdag tot en met dinsdag. Het stadsbestuur wil geen enkel risico nemen. De gezondheid van haar inwoners is immers prioritair. De foorkramers werden inmiddels op de hoogte gebracht van het nieuws en begrijpen de beslissing. De stad zal in navolging van Pelt ook vragen aan de lokale verengingen geen activiteiten meer te organiseren.