Lokaal renner Yannick Eijssen won in 2010 de Beverbeek Classic.
Volledig scherm
Lokaal renner Yannick Eijssen won in 2010 de Beverbeek Classic. © Foto Dick Demey

"Administratieve rompslomp heeft ons genekt"

HAMONT-ACHELTwintig jaar lang hield de Beverbeek Classic in Hamont-Achel de Limburgse eer van het wielrennen hoog. In 2014 was de wedstrijd niet langer een profkoers en nu heeft organisator Frido Winters (72) besloten om ook geen regionale wedstrijd meer te organiseren. Een einde in mineur voor de semiklassieker. Op de Ronde van Limburg na heeft onze provincie nog maar weinig in de pap te brokken in de wielerwereld.

 1. De coronacijfers in Hamont-Achel van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Ha­mont-Achel van donderdag 15 oktober

  In Hamont-Achel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 38 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hamont-Achel komt dat getal nu op 266 te liggen. Hamont-Achel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Onderhoudswerken vanaf Orchideeënlaan
  Hamont-Achel

  Onderhouds­wer­ken vanaf Orchideeën­laan

  Vanaf deze week vinden er onderhoudswerken plaats aan enkele wegen in Hamont-Achel. De aannemer gaat deze week van start in de Orchideeënlaan waarbij de weg tussen het nieuwe brugje over de Warmbeek en de Militaire Dijk volledig wordt gerenoveerd. De weg zal daarom ongeveer een week afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Na de werken in de Orchideeënlaan wordt in de Ruiterstraat een groot deel van het asfalt vernieuwd. In de weken daarop volgen asfaltwerken aan de Lillerdijk en een stukje van de Hees. Ook die werken zullen elk ongeveer een week duren en kunnen elkaar een stukje overlappen. Deze wegeniswerken zijn afhankelijk van het weer.