De Achelse trappist blijft behoren tot de Belgische trappisten.
Volledig scherm
De Achelse trappist blijft behoren tot de Belgische trappisten. © BELGA

Achelse trappist verliest authenticiteitslabel: “Er verandert niets aan de productie of het recept, enkel aan het etiket”

AchelNu de laatste broeders verdwenen zijn uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist het authenticiteitslabel. Dat betekent echter niet dat ons land vanaf nu nog maar vijf trappisten telt. “Het wapenschild van Achel zal voortaan het zeshoekige label vervangen op het etiket. Verder verandert er eigenlijk niets aan de Achelse trappist”, vertelt Patrick Roggemans, sitemanager van de Achelse Kluis.

 1. CD&V wil pamperbank oprichten in Hamont-Achel
  Hamont-Achel

  CD&V wil pamperbank oprichten in Ha­mont-Achel

  De CD&V-fractie heeft op de laatste gemeenteraad in Hamont-Achel de oprichting van een pamperbank voorgesteld. Ze baseert zich daarbij op de kansarmoede-index van de stad, die aangeeft dat 10,5% van het aantal geboorten in Hamont-Achel plaatsvonden in een kansarm gezin. “We zijn ervan overtuigd dat alle kleintjes helpen in de bestrijding van de kinderarmoede in Hamont-Achel en aangezien luiers zwaar doorwegen op het budget van gezinnen in kansengroepen kan een Pamperbank ervoor zorgen dat die zware kosten voor de meest kwetsbare gezinnen gedrukt kunnen worden”, vertelt fractieleider Serge vander Linden.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"