De Achelse trappist blijft behoren tot de Belgische trappisten.
Volledig scherm
De Achelse trappist blijft behoren tot de Belgische trappisten. © BELGA

Achelse trappist verliest authenticiteitslabel: “Er verandert niets aan de productie of het recept, enkel aan het etiket”

AchelNu de laatste broeders verdwenen zijn uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist het authenticiteitslabel. Dat betekent echter niet dat ons land vanaf nu nog maar vijf trappisten telt. “Het wapenschild van Achel zal voortaan het zeshoekige label vervangen op het etiket. Verder verandert er eigenlijk niets aan de Achelse trappist”, vertelt Patrick Roggemans, sitemanager van de Achelse Kluis.

 1. Schrijver Christian Meadow wint boekenprijs
  Lommel

  Schrijver Christian Meadow wint boeken­prijs

  De Lommelse auteur Christian Meadow heeft met het eerste deel van zijn trilogie ‘Deus Vult’ de publieksprijs gewonnen van de wedstrijd ‘Boek-Goud’, georganiseerd door uitgeverij Boekscout. ‘Deus Vult’ werd vijf jaar geleden bedacht door de Lommelaar. Hij zocht alle informatie op over de organisatie van een klooster en de interpretatie van de Bijbel. Van de eerste twee delen werden al meer dan zeshonderd exemplaren verkocht. In een volgende ronde nemen de winnaars van de verschillende genres het nogmaals tegen elkaar op. Stemmen kan via deze link.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan