Aan de Beverdijk in Hamont-Achel.
Volledig scherm
Aan de Beverdijk in Hamont-Achel. © BELGA

18 extra coronabesmettingen op één dag in Hamont-Achel: “Geen reden tot ongerustheid”

Hamont-AchelIn Hamont-Achel werden er op één dag tijd 18 extra coronabesmettingen vastgesteld. In de afgelopen week zijn er dus 35 personen in de stad positief getest op corona. Het stadsbestuur laat weten samen met de betrokken instanties de situatie op te volgen. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Na sneeuwoverlast nu wateroverlast: Pelt wordt niet gespaard
  Pelt

  Na sneeuwover­last nu waterover­last: Pelt wordt niet gespaard

  Door de dooi van zondag en maandag is het sneeuwtapijt in Noord-Limburg langzaamaan aan het verdwijnen. Samen met de overvloedige regenval leidt dat tot heel wat wateroverlast in de regio. Op en naast de weg zijn er grote plassen zichtbaar die het de zwakke weggebruiker niet erg aangenaam maken. Op het Boudewijnplein kon de riolering de toestroom aan water zelfs eventjes niet aan. Twee gemeentewerkers werden ingeschakeld om het probleem ter plaatse aan te pakken. Volgens de Limburgse weerman Ruben Weytjens wordt het in de loop van de namiddag zo goed als droog. Ook dinsdag zou het op de meeste plaatsen droog blijven.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch