1. Extra speeltuin, snelheidslimiet en mobiliteitsoplossingen komen naar voor als actiepunten uit buurtanalyse Achel-Statie
  PREMIUM
  Achel-Statie

  Extra speeltuin, snelheids­li­miet en mobili­teits­op­los­sin­gen komen naar voor als actiepun­ten uit buurtanaly­se Achel-Sta­tie

  Als onderdeel van het project Buurtzorg werd na Hamont-Lo ook Achel-Statie aan een buurtanalyse onderwezen. In juli 2020 ging die analyse van start en inmiddels werden de resultaten gebundeld in een brochure die de buurtbewoners reeds in de brievenbus kregen. Conclusie: Achel-Statie is een veilige en rustige buurt, ontmoetingsplaatsen zijn beperkt, mobiliteit is een struikelblok.
 2. Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsroutes in Limburg die u getrapt moet hebben
  PREMIUM
  Limburg

  Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsrou­tes in Limburg die u getrapt moet hebben

  Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water kent u inmiddels wel, maar Fietsparadijs Limburg heeft veel meer te bieden dan dat. In onze provincie werden door verschillende specialisten de meest gevarieerde fietsroutes door prachtige natuur ontwikkeld. Wij bundelen voor u zeven van de mooiste routes, zodat u gewapend bent voor een actieve zomer! Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. #REDCHALLENGE. Van zanger op bakfiets tot een feestje met de Snollebollekes: Lommel kleurt rood voor uitdaging Leandro Trossard
  Lommel

  #REDCHAL­LEN­GE. Van zanger op bakfiets tot een feestje met de Snollebol­le­kes: Lommel kleurt rood voor uitdaging Leandro Trossard

  Natuurlijk ging Lommel de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en HLN aan. Op vraag van Limburger Leandro Trossard gingen de inwoners van de glasstad helemaal op in het thema van de Rode Duivels. De meest opvallende figuur was wellicht Stefan Luyten (51). De fietsende zanger maakte speciaal voor het EK een Belgische bakfiets en zal de komende weken overal in het straatbeeld van Lommel en Pelt te zien zijn.
 1. Eerste elektrische trein op spoorlijn Mol - Hamont: "Een mijlpaal voor Mol en de ganse Kempen”
  Mol/Lommel/Pelt/Hamont-Achel

  Eerste elektri­sche trein op spoorlijn Mol - Hamont: "Een mijlpaal voor Mol en de ganse Kempen”

  Een geëlektrificeerde spoorlijn tussen Mol en Hamont zat al jaren in de pijplijn, maar nu is het eindelijk zover. Onder grote belangstelling van de pers vertrok donderdagochtend in Mol de eerste elektrische trein richting Neerpelt voor een testritje. Vanaf maandag staat de lijn ter beschikking tot alle reizigers. “Een historisch project voor onze regio”, zegt Mols burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
 1. Bree krijgt begin september stadsfestival met Bart Peeters en lokale ster Nora Jehoul
  Bree

  Bree krijgt begin september stadsfesti­val met Bart Peeters en lokale ster Nora Jehoul

  Op 3, 4 en 5 september krijgt Bree een stadsfestival in het centrum. ‘Breekout’ verwijst naar de periode na de pandemie waarin men terug op ouderwetse wijze kan genieten van een gezellig evenement. Slechts 2.500 bezoekers zullen per dag worden toegalaten. Je kan ook mikken op één van de 250 combitickets. De voorverkoop start deze woensdagavond om 17 uur. Bij de eerste bevestigde artiesten zitten onder meer Bart Peeters en Nora Jehoul, bekend van The Voice en afkomstig uit de regio. Ook Tourist LeMC, Daniël Busser & the Hometown Collective, De Kreuners en Emmy d’Arc werden reeds bevestigd. Meer namen en informatie volgen later.
 2. Eerste beheerwerken in ‘Park van Lille’
  Sint-Huibrechts-Lille

  Eerste beheerwer­ken in ‘Park van Lille’

  In het park van Lille worden een aantal zieke en doden bomen gerooid. Het gaat exemplaren die door een expert werden aangeduid. Deze noodzakelijke beheerwerken moeten schade aan muren en gebouwen in de nabijheid voorkomen en de gezonde vegetatie vrijwaren. Daarna wordt het park vernieuwd. Daarvoor werd intussen een traject opgestart waarbij de inwoners van Sint-Huibrechts-Lille en alle andere betrokkenen hun inbreng kunnen doen.
 1. Stad Hamont-Achel plaatst geen groot scherm voor EK
  Hamont-Achel

  Stad Ha­mont-Achel plaatst geen groot scherm voor EK

  Deze zaterdag 12 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal. In ons land zullen de prestaties van de Belgen massaal gevolgd worden. Door de coronamaatregelen zijn de klassieke grote schermen, die op de vorige grote tornooien overal in Vlaanderen werden opgebouwd, niet op dezelfde manier te organiseren. “Vanuit de stad Hamont-Achel gaat er niets gebeuren”, vertelt schepen van Lokale Economie Jacky Umans (PRO). “Ik vrees dat het vanuit de horeca ook moeilijk is om grootse dingen op poten te zetten, omdat de omzendbrief van de minister te veel beperkingen oplegt. Het is onbegonnen werk om aan de voorwaarden te voldoen. Er zullen zeker wel enkele cafés een tv-toestel plaatsen.”
 1. Op huizenjacht in... Hamont-Achel: “Woningprijzen stijgen minder snel dan over de grens”
  PREMIUM
  Hamont-Achel

  Op huizen­jacht in... Ha­mont-Achel: “Woning­prij­zen stijgen minder snel dan over de grens”

  Hamont-Achel is de meest noordelijk gelegen gemeente van Limburg. Logisch dus dat er veel Nederlanders woonachtig zijn. Volgens vastgoedmakelaar Carl Tournier stijgen de prijzen in Nederland nog veel feller dan bij ons, waardoor onze noorderburen opnieuw massaal richting Hamont-Achel lonken. “Hier krijgen ze voor hetzelfde geld gewoon veel meer huis en grond”, geeft hij aan.
 2. Wekelijkse rommelmarkt start zondag opnieuw op
  Peer

  Wekelijkse rommel­markt start zondag opnieuw op

  De wekelijkse rommelmarkt in Peer start weer op vanaf deze zondag 13 juni. Vanaf dan kan je weer elke zondag, tot en met 26 september, snuisteren tussen de leuke spulletjes in de Deusterstraat. Anders dan andere jaren is dat je als standhouder minimaal één week op voorhand moet inschrijven als je wilt deelnemen aan de rommelmarkt. Vaste of regelmatige standhouders krijgen daarbij voorrang. Door de coronamaatregelen is er namelijk slechts een beperkt aantal standhouders mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich gemakkelijk online inschrijven via www.peer.be/rommelmarkt-inschrijven. Voor de rommelmarkt gelden een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo is er een beperkt aantal bezoekers (1 per 1,5 vierkante meter) toegelaten. Een aantal marktstewards zullen dat controleren. Aan de in- en uitgangen van de markt en aan elke kraam vind je ontsmettingsmiddel. Bezoekers dragen verplicht een mondmasker en volgen de aangegeven wandelrichting.
 1. Noorderhart Mariaziekenhuis is coronavrij
  Pelt

  Noorder­hart Mariazie­ken­huis is coronavrij

  Dinsdagmorgen kwam er fantastisch nieuws uit het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Momenteel zijn er geen patiënten meer met corona. Daarmee komt er een (tijdelijk) einde aan een lange periode van drukte in het ziekenhuis. Half april waren er zelfs bijna 50 patiënten met het coronavirus opgenomen. Toen versoepelingen werden aangekondigd, reageerde de Eerstelijnszone Noord-Limburg ook bezorgd. Gelukkig lijkt het virus nu volledig onder controle.
 2. Stad Peer plaatst geen groot scherm voor EK
  Peer

  Stad Peer plaatst geen groot scherm voor EK

  Op zaterdag 12 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal. In ons land zullen de prestaties van de Belgen massaal gevolgd worden. Door de coronamaatregelen zijn de klassieke grote schermen, die op de vorige grote tornooien overal in Vlaanderen werden opgebouwd, niet op dezelfde manier te organiseren. “Wij kiezen ervoor om deze keer geen groot scherm te plaatsen in ons centrum”, vertelt de Peerse schepen van Evenementen Liesbeth Diliën (CD&V). Mogelijk worden er in horecazaken wel wat kleinschalige events op poten gezet.