Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Zogsebaan afgesloten tot april 2023 na start wegenwerken

HammeOp de Zogsebaan in Hamme zijn dinsdagochtend de langverwachte werken op de N446 van start gegaan. De hele weg zal er aangepakt worden, van Waasmunster tot Dendermonde. In de eerste fase wordt het grondgebied van Hamme aangepakt.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. “6.000 euro voorschot per maand is niet te betalen”: Sinda van De Bierhoeve zet dit weekend elektriciteit uit in haar café als protestactie tegen torenhoge energieprijzen
  Hamme

  “6.000 euro voorschot per maand is niet te betalen”: Sinda van De Bierhoeve zet dit weekend elektrici­teit uit in haar café als protestac­tie tegen torenhoge energie­prij­zen

  Vlak voor de coronacrisis uitbrak, nam Sinda Heymans café De Bierhoeve over op de Kaaldries in Hamme. Ondanks de moeilijke periode draait de zaak bijzonder goed en komen er heel wat klanten over de vloer komen. Nu krijgt de vrouw een nieuwe opdoffer te verwerken: de torenhoge energieprijzen. Daarom protesteert ze zaterdag door alle elektrische toestellen in haar zaak een hele dag uit te laten. “Op deze manier hoop ik een standpunt te maken dat de prijzen echt niet meer kunnen.”
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.