De duizendste fles werd gisteren geschonken aan het kapelletje waar de VZW al jaren zorg voor draagt.
Volledig scherm
De duizendste fles werd gisteren geschonken aan het kapelletje waar de VZW al jaren zorg voor draagt. © Geert De Rycke

VZW Ekelbeekkapel maakt eigen likeur om kapel te onderhouden: Duizendste fles geschonken na wedstrijd op jaarmarkt

HammeDe VZW Ekelbeekkapel maakt al sinds 2014 zijn eigen likeur die het op lokale evenementen aanprijst en aan de man verkoopt. Hun recept wordt gemaakt bij brouwere Thyssen in Buggenhout op kleine schaal. Tijdens de jaarmarkt werd er een wedstrijd gehouden om de duizendste fles te kunnen winnen. “Met de verkoop van onze likeur onderhouden we de kapel hier op Ekelbeke en maken we er een mooie plaats van", zegt Geert De Bonte.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Overname maakt einde aan vergunningsperikelen kinderopvang ’t Kindernestje: “Vijf zware maanden achter de rug”
  PREMIUM
  Zele

  Overname maakt einde aan vergun­nings­pe­ri­ke­len kinderop­vang ’t Kindernest­je: “Vijf zware maanden achter de rug”

  Uitbaatster Ria Van Cauwenberghe van kinderdagverblijf ’t Kindernestje in de Zeelse Durmenwijk kan opgelucht ademhalen. De crèche gaat voortaan verder onder de vleugels van vzw OKO&ZO en zo komt een einde aan een lopende schorsingsprocedure door het Agentschap Opgroeien. “Het deed pijn om in verband gebracht te worden met wantoestanden in andere crèches waar wij niks mee te maken hebben”, zegt Van Cauwenberghe.
 3. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.