Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vzw Carnavalshallen Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanoodfonds

HammeHet afgelopen jaar werden heel wat vrijetijdssectoren zwaar getroffen door de coronacrisis. Hun activiteiten konden immers niet meer doorgaan. Om hen te ondersteunen besliste de Vlaamse regering om een coronanoodfonds ter beschikking te stellen van alle lokale besturen, waarmee ze verenigingen konden ondersteunen. Met het restbedrag uit dat fonds wil de gemeente nu de carnavalshallen een hart onder de riem steken. 

  1. REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
    PREMIUM

    REEKS UITSTER­VEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

    Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.