Buurtbewoners Nancy Herbots, Louis De Busscher en hun zoon samen met Frans Van Havermaet van Natuurpunt bij een plek waar vissers vuur maakten.
Volledig scherm
Buurtbewoners Nancy Herbots, Louis De Busscher en hun zoon samen met Frans Van Havermaet van Natuurpunt bij een plek waar vissers vuur maakten. © Foto Geert De Rycke

Vissers vervuilen natuurgebied

HAMMETijdens de zomermaanden is de oude Durme-arm een populaire kampeerstek voor vissers. Maar zij laten ook een pak afval achter en gebruiken de bosjes als openbaar toilet. Buurtbewoners hebben de rommel een tijdlang zelf opgeruimd, maar voor hen is de maat nu vol. Zij pleiten voor meer controles op sluik-storten in het natuurgebied.

 1. Opbouw vaccinatiedorp begonnen en daar zorgt plaatselijke evenementensector voor: “Weer eens werken tegen deadline, zalig!”
  PREMIUM
  Appels/Dendermonde

  Opbouw vaccinatie­dorp begonnen en daar zorgt plaatselij­ke evenemen­ten­sec­tor voor: “Weer eens werken tegen deadline, zalig!”

  De opbouw van het vaccinatiedorp in de sporthal van Appels is gestart. Daarvoor schakelt het Dendermondse stadsbestuur de plaatselijke evenementensector in. “Het zal in orde komen. We voelen sinds maanden eindelijk nog eens adrenaline door ons lijf stromen”, klinkt het. HLN zit op de eerste rij voor een blik achter de schermen van al deze bedrijvigheid.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht