Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vereniging voor gehandicapten ontvangen op gemeentehuis naar aanleiding van 75ste verjaardag

HammeHet schepencollege heeft dit weekend een delegatie van de Katholieke vereniging  voor gehandicapten ontvangen op het gemeentehuis, en dit naar aanleiding van hun jubileumjaar. 

 1. Quinten (44) en Bart (43) lanceren alcoholvrije ‘rum infused koffie’: “Experiment van twee jaar”
  PREMIUM
  Hamme

  Quinten (44) en Bart (43) lanceren alcohol­vrije ‘rum infused koffie’: “Experiment van twee jaar”

  Quinten Bremts (44) en Bart D’Hauwe (43) uit Hamme hebben twee jaar geleden met Zwerte Koffiebranderij hun eigen bedrijf opgestart. Het duo lanceert nu een unieke infused koffieboon met rumsmaak. Om de lancering extra in de verf te zetten, organiseren ze ook een crowdfunding voor een unieke koffie met exclusieve flessen rum waarvan de prijs tot enkele honderden euro’s kan oplopen. “Het is een uniek project in België om de koffiebonen op deze manier te maken", zeggen Quinten en Bart.
 1. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
  Dendermonde

  Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

  Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.