Volledig scherm
© Geert De Rycke

Unescoschool wint Eco-schoollabel

De Unescoschool Sterrenbos in Hamme heeft deze week het Eco-schoollabel in de wacht gesleept. Dit label wordt uitgereikt aan scholen die inspanningen doen voor het milieu en hun werking op dat vlak aanpakken. 

 1. De coronacijfers in Hamme van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Hamme van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hamme, op één dag 9 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 81. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hamme op 325 te liggen. Omdat Hamme meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtreders boven bij rechter
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Zele/Aalst/Lokeren/Wetteren

  Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtre­ders boven bij rechter

  In de correctionele rechtbank in Dendermonde vond dinsdag een themazitting rond overtredingen van de coronaregels plaats. Wie er voor de rechter verscheen, liep in het voorjaar minstens twee keer tegen de lamp. Zij riskeren fikse boetes. Ieder bleek zo zijn eigen excuses klaar te hebben waarom hij coronaregels aan zijn laars lapte. “Het is niet aan ons om de regels te beoordelen, we moeten ze gewoon volgen”, gaf rechter Vanden Avenne iedereen mee.