De 20 tekeningen die te zien zijn op het Marktplein werden gemaakt door de leerlingen van de academie.
Volledig scherm
De 20 tekeningen die te zien zijn op het Marktplein werden gemaakt door de leerlingen van de academie. © Geert De Rycke

Twintig kunstwerken sieren drie maanden lang vernieuwde Marktplein

HammeWie vanaf vandaag langs het Marktplein in Hamme stapt, kan ter hoogte van het project Nieuwe Markt en academie wat genieten van kunst. Op 18 banners zijn er 20 tekeningen van leerlingen van de academie te zien. “We hebben gewerkt rond het thema ‘Op reis in je buurt’”, vertelt Wim Smet, directeur van de academie. De academie sloeg voor dit initiatief de handen in elkaar met het gemeentebestuur en de projectleiders van de bouwwerken op het Marktplein.

  1. Gemeenteraadsvoorzitter wil over partijgrenzen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”
    Dendermonde

    Gemeente­raads­voor­zit­ter wil over partijgren­zen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”

    Gemeenteraadsvoorzitter Dieter Mannaert zal bij de eerste gemeenteraad in september pleiten voor een oplossing voor de geuroverlast van Empro op het Hoogveld in Dendermonde. Al jaren zorgt de fabriek voor een enorme hinder voor de bewoners in Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde. “Ik wijs geen enkele politicus met de vinger. Ik vind dat we met alle gemeenteraadsleden op een lijn moeten gaan staan om de stank te laten stoppen”, zegt Mannaert.