De 20 tekeningen die te zien zijn op het Marktplein werden gemaakt door de leerlingen van de academie.
Volledig scherm
De 20 tekeningen die te zien zijn op het Marktplein werden gemaakt door de leerlingen van de academie. © Geert De Rycke

Twintig kunstwerken sieren drie maanden lang vernieuwde Marktplein

HammeWie vanaf vandaag langs het Marktplein in Hamme stapt, kan ter hoogte van het project Nieuwe Markt en academie wat genieten van kunst. Op 18 banners zijn er 20 tekeningen van leerlingen van de academie te zien. “We hebben gewerkt rond het thema ‘Op reis in je buurt’”, vertelt Wim Smet, directeur van de academie. De academie sloeg voor dit initiatief de handen in elkaar met het gemeentebestuur en de projectleiders van de bouwwerken op het Marktplein.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    2

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.