Het buitenklasje is in volle aanbouw. De leerlingen zullen tijdens het schooljaar nog meehelpen met de bouwwerken.
Volledig scherm
Het buitenklasje is in volle aanbouw. De leerlingen zullen tijdens het schooljaar nog meehelpen met de bouwwerken. © Geert De Rycke

‘t Veertje wil nog extra inzetten op ‘outdoorteaching’ en bouwt buitenklas: “Leerlingen worden gemotiveerder, rustiger en creatiever van buitenlesmomenten”

‘Outdoorteaching’ of buiten lesgeven is voor leefschool ‘t Veertje in Hamme niets nieuw. De school probeert al enkele jaren om zoveel mogelijk met de leerlingen naar buiten te trekken en wil daar nog extra op inzetten. Met de hulp van ouders en leerlingen wordt er op het terrein een buitenklas gebouwd. “Deze coronatijden zijn voor ons een extra stimulans om in te zetten op dit project”, zegt leerkracht Chantal Verlent.  

  1. Niet iedereen opgezet met heraanleg De Bruynkaai: “Vergroening goed en wel, maar weer tientallen parkeerplaatsen minder in stad”
    Dendermonde

    Niet iedereen opgezet met heraanleg De Bruynkaai: “Vergroe­ning goed en wel, maar weer tientallen parkeer­plaat­sen minder in stad”

    Het plan ‘Epicentrum’ voor een heraanleg en heropwaardering van de De Bruynkaai in Dendermonde oogst niet overal applaus. Dat er opnieuw een pak parkeerplaatsen zullen verloren gaan voor het stadscentrum zet kwaad bloed. “Wat ben je met vergroening als dat leidt tot een parkeercatastrofe?”, klinkt het. “Dit treft inwoners, werkende mensen, klanten van onze middenstand en toeristen.”