Het buitenklasje is in volle aanbouw. De leerlingen zullen tijdens het schooljaar nog meehelpen met de bouwwerken.
Volledig scherm
Het buitenklasje is in volle aanbouw. De leerlingen zullen tijdens het schooljaar nog meehelpen met de bouwwerken. © Geert De Rycke

‘t Veertje wil nog extra inzetten op ‘outdoorteaching’ en bouwt buitenklas: “Leerlingen worden gemotiveerder, rustiger en creatiever van buitenlesmomenten”

‘Outdoorteaching’ of buiten lesgeven is voor leefschool ‘t Veertje in Hamme niets nieuw. De school probeert al enkele jaren om zoveel mogelijk met de leerlingen naar buiten te trekken en wil daar nog extra op inzetten. Met de hulp van ouders en leerlingen wordt er op het terrein een buitenklas gebouwd. “Deze coronatijden zijn voor ons een extra stimulans om in te zetten op dit project”, zegt leerkracht Chantal Verlent.  

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?