De Galloways zijn opnieuw aanwezig in Hamme.
Volledig scherm
De Galloways zijn opnieuw aanwezig in Hamme. © RV

Schotse Galloways grazen opnieuw in velden aan Den Bunt

HammeVoor het derde jaar op rij zijn er opnieuw Galloway runderen te zien die grazen aan Den Bunt in Hamme. Het gaat om vier runderen van de Schotse soort, drie zwarte en een witte. “Mogelijk is het dit jaar de laatste keer dat ze hier staan, want de Vlaamse waterweg hoopt de sigmawerken volgend jaar af te ronden", zegt Frans Verschelden van Natuurpunt. 

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Buren groeperen zich voor klacht tegen bouwovertreding overkapping padelterreinen Bakkerstraat: “Geen seconde rust meer en reactie stadsbestuur laat te lang op zich wachten”
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  Buren groeperen zich voor klacht tegen bouwover­tre­ding overkap­ping padelter­rei­nen Bak­kerstraat: “Geen seconde rust meer en reactie stadsbe­stuur laat te lang op zich wachten”

  Het optrekken van een enorme overkapping van meer dan tien meter hoog aan de padelclub in de Bakkerstraat, zonder de nodige bouwvergunning én met subsidie van het stadsbestuur, blijft niet zonder gevolg. Boze buurtbewoners groeperen zich om klacht in te dienen tegen de bouwovertreding. “Van de ene dag op de andere stond een gigantische constructie in onze achtertuinen en een beloofde reactie van het stadsbestuur blijft maar uit. Dat pikken we niet langer”, klinkt het.