Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Organisatoren bekende herfstrit houden nog een extra jaar onderbreking

HammeNet als vorig jaar zullen de organisatoren van de herfstrit in Moerzeke ook dit jaar nog geen motoren verwelkomen op het dorpsplein in Moerzeke. Ondanks dat ze zich sterk maakten dat het evenement zou terugkeren, schuiven ze toch nog een jaar op. “Verschillende factoren hebben ons hiertoe gedwongen", klinkt het. 

 1. Draad project Briel weer opgepakt: mobiliteitsstudie schuift vier scenario’s rond ontdubbeling Mandekensstraat naar voor
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Draad project Briel weer opgepakt: mobili­teits­stu­die schuift vier scenario’s rond ontdubbe­ling Mandekens­straat naar voor

  Het project Briel, dat het gebied op de grens tussen Baasrode en Buggenhout moet omvormen tot watergebonden industrieterrein, krijgt een doorstart. Een geplande mobiliteitsstudie is klaar en schuift vier scenario’s rond een ontdubbeling van de Mandekensstraat naar voor. Buggenhouts gemeenteraadslid Ward Vranken (N-VA) dringt aan op een uitgebreid inspraaktraject om omwonenden te betrekken bij de toekomstplannen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Schuldenberg Waasmunster baart Open Vld zorgen: “Zilveren medaille voor hoogste schuld per inwoner”
  Waasmunster

  Schulden­berg Waasmun­ster baart Open Vld zorgen: “Zilveren medaille voor hoogste schuld per inwoner”

  Oppositiepartij Open Vld Waasmunster luidt de alarmbel over de schuldgraad van de gemeente. “Niet alleen de gigantische schuldenberg baart ons zorgen, maar ook het feit dat er weinig of geen geld overblijft voor andere beleidsdomeinen”, zegt raadslid Rik Daelman (Open Vld). Burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) kaatst de bal terug. “Open Vld zaait onnodig angst. Als gemeente zijn we ambitieus op het juiste moment.”