Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Ontwerpplannen Strijderslaan nog tot 14 mei te bezichtigen in administratief centrum

HammeOp 26 april werden in Oud Huys Mariman de plannen voorgesteld voor de heraanleg van de Strijderslaan. De plannen zijn nog niet definitief, maar inwoners konden wel al hun mening geven. Wie de plannen (nog eens) wil bekijken, kan tot 14 mei terecht in het administratief centrum.

 1. Deskundige reageert al drie jaar niet op gevraagd onderzoek, rechtbank stelt andere deskundige aan

  Deskundige reageert al drie jaar niet op gevraagd onderzoek, rechtbank stelt andere deskundige aan

  Al drie jaar lang sleept een onderzoek van beklaagde M.A. aan in de rechtbank. Het ongeval waarbij de man betrokken was gebeurde al in 2017, maar tot op vandaag is er nog altijd geen reactie gekomen van de deskundige die de man moet onderzoeken. De expert werd meermaals aangeschreven, maar reageerde nog steeds niet. “Dit ben ik wel stilaan beu”, zegt politierechter Peter D’Hondt.
  Dendermonde
 2. Slachtoffers op dak en brand in technische ruimtes: 66 hulpverleners houden spectaculaire oefening aan AZ Sint-Blasius

  Slachtof­fers op dak en brand in technische ruimtes: 66 hulpverle­ners houden spectacu­lai­re oefening aan AZ Sint-Blasius

  De brandweer van Dendermonde heeft donderdagavond samen met enkele medewerkers van het AZ Sint-Blasius een grootschalige oefening gehouden op het dak van het ziekenhuis. Op voorhand was het niet duidelijk voor de hulpdiensten wat het scenario zou zijn. Er waren verschillende gewonden en ook moest er een brand geblust worden. “Dit soort oefeningen zijn zeer nuttig", zegt Dominique Potteau van het AZ Sint-Blasius.
  Dendermonde
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.