Mars wandelen in Hamme illustratiebeeld.
Volledig scherm
Mars wandelen in Hamme illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Mars Omloop 't Hoeksken

HammeBen jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want op zondag 28 augustus vindt de 47e editie van de Mars Omloop ‘t Hoeksken plaats in Hamme.

 1. “6.000 euro voorschot per maand is niet te betalen”: Sinda van De Bierhoeve zet dit weekend elektriciteit uit in haar café als protestactie tegen torenhoge energieprijzen
  Hamme

  “6.000 euro voorschot per maand is niet te betalen”: Sinda van De Bierhoeve zet dit weekend elektrici­teit uit in haar café als protestac­tie tegen torenhoge energie­prij­zen

  Vlak voor de coronacrisis uitbrak, nam Sinda Heymans café De Bierhoeve over op de Kaaldries in Hamme. Ondanks de moeilijke periode draait de zaak bijzonder goed en komen er heel wat klanten over de vloer komen. Nu krijgt de vrouw een nieuwe opdoffer te verwerken: de torenhoge energieprijzen. Daarom protesteert ze zaterdag door alle elektrische toestellen in haar zaak een hele dag uit te laten. “Op deze manier hoop ik een standpunt te maken dat de prijzen echt niet meer kunnen.”
 2. Op Huizenjacht in Strijpen bij Zottegem: “Op steenworp van stadscentrum, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor appartement of gesloten bebouwing”
  PREMIUM
  Strijpen

  Op Huizen­jacht in Strijpen bij Zottegem: “Op steenworp van stadscen­trum, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor apparte­ment of gesloten bebouwing”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Strijpen bij Zottegem, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor een rijwoning of appartement en zo’n 600.000 euro voor een alleenstaande woning.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.