Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Lokaal bestuur geeft financiële ondersteuning aan lokale asielen

HammeDierenwelzijn is voor heel veel mensen zeer belangrijk, ook voor het gemeentebestuur van Hamme. Sinds het begin van de legislatuur geeft de gemeente meer aandacht aan het dierenwelzijn en is het ook een vast beleidsitem in het bestuursakkoord. Daarom heeft de gemeente nu ook financiële steun voorzien voor twee lokale asielen in Hamme. 

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt de slechtste straat van Hamme binnenkort aangepakt? Waar zal het nieuwe skatepark komen? En wordt carnaval erkend als erfgoed?
  PREMIUM
  hamme

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt de slechtste straat van Hamme binnenkort aangepakt? Waar zal het nieuwe skatepark komen? En wordt carnaval erkend als erfgoed?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Hamme, een gemeente met een van de slechtste wegen van Vlaanderen, maar komt daar binnenkort verandering in?
 2. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

  De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.