De vrachtwagen kwam in de gracht terecht.
Volledig scherm
De vrachtwagen kwam in de gracht terecht. © RV

Lichte vrachtwagen eindigt in gracht na verkeerd manoeuvre

HammeOp de Zogsebaan in Hamme-Zogge is maandagavond een lichte vrachtwagen achterwaarts in een gracht gereden nadat hij een draaimanoeuvre wilde uitvoeren. Gewonden vielen er niet. 

 1. Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhonderd vierkante meter voetpad
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Emanuel Hielstraat pak groener dankzij Trottoir Tomate: buren beplanten ruim zevenhon­derd vierkante meter voetpad

  De Emanuel Hielstraat in Sint-Gillis-Dendermonde ziet er voortaan een pak groener uit. Dat is te danken aan het project “Trottoir Tomate”, waar bewoonster Liesbeth Van Damme zich mee inschreef voor het burgerbudget. Het stadsbestuur gaf 10.000 euro, de bewoners doen de rest: planten. Ruim zevenhonderd vierkante meter voetpadtegels werden uitgebroken om er grassen, struiken en andere planten te zetten.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.