Volledig scherm
© Geert De Rycke

Leerlingen eerste en tweede leerjaar bakken pannenkoeken voor goede doel

De libellen, het eerste en tweede leerjaar, van leefschool 't Veertje hebben vrijdagmiddag hun klas omgetoverd tot een groot pannenkoekenhuisje. De leerlingen en de leerkrachten verkochten er namelijk pannenkoeken voor het goede doel. De opbrengst gaat naar ‘Kom op tegen Kanker.’ 

 1. Horecazaken schakelen opnieuw over op takeaway: “Proberen positief te blijven, maar te lang moet dit niet duren”
  Dendermonde

  Horecaza­ken schakelen opnieuw over op takeaway: “Proberen positief te blijven, maar te lang moet dit niet duren”

  Alweer een zware dobber voor de horeca in ons land, met de verplichting om alle restaurants en cafés te sluiten. Velen schakelen weer over op afhaalmaaltijden. Ook Janis Pauwels en Jochen Casier van restaurant Cinemangé in Dendermonde zoeken hun heil in takeaway. Nog maar eens. “Dit is de enige manier om dit heelhuids door te komen”, klinkt het. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Open Vld Zele bepleit educatieve rol voor nieuw recyclagepark
  Zele

  Open Vld Zele bepleit educatieve rol voor nieuw recyclage­park

  De Open Vld-fractie wil op de komende gemeenteraad een lans breken voor educatieve projecten op het recyclagepark. “In de nieuwe plannen is er geen ruimte voorzien voor de Zeelse Compostmeesters. Dat betreuren wij”, zeggen raadsleden Geert Roosenboom en Dirk De Mey. Schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele) spreekt hun bewering tegen. “Open Vld doet de waarheid geweld aan. Er zal wel degelijk plaats zijn voor de compostmeesters.”