Lea (rechts) kijkt met veel trots en open mond naar haar kleindochter in Tokio.
Volledig scherm
Lea (rechts) kijkt met veel trots en open mond naar haar kleindochter in Tokio. © Geert De Rycke

Lea (70) supportert met vrienden en vriendinnen voor kleindochter en turnster Lisa Vaelen in Tokio: “Bijzonder fiere oma”

HammeLea De Schrijver is de grootmoeder van turnster Lisa Vaelen (16) die op dit moment in Tokio aanwezig is voor de Olympische Spelen en daar deel uitmaakt van het team samen met Nina Derwael. Omdat de oma niet mee kan naar Tokio supportert ze vanuit café Rico’s samen met haar vrienden en vriendinnen voor haar enige kleindochter. “Ze heeft bijzonder veel talent en ik ben fier om haar bezig te zien in Tokio", zegt Lea. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Kleine hoeveelheid waterstofsulfide komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk
  Zele

  Kleine hoeveel­heid waterstof­sul­fi­de komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk

  Bij Romarco op het industrieterrein in Zele is maandagnamiddag een hoeveelheid waterstofsulfide vrijgekomen na een chemische reactie in het bedrijf. Deze reactie zorgde voor een kleine gele wolk boven het bedrijf en een geurhinder van rotte eieren in de omgeving. De brandweer kwam ter plaatse en voerde de nodige metingen uit. “De minimale hoeveelheid die vrijgekomen is heeft geen gevolgen", zegt Tijs Dauwe van de brandweer.