Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

KoHa Sint-Pieter schenkt acht krijtborden aan school in Verviers

HammeDe overstromingen in Wallonië zijn intussen al een hele tijd geleden, maar toch is er nog steeds nood aan hulp daar. KoHa Sint-Pieter uit Hamme besloot daarom ook zijn steentje bij te dragen en schonk acht krijtborden weg die een tweede leven krijgen in Verviers. 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Gemeente stelt nieuw mobiliteitsplan voor op wijkraden: “Proefopstelling start begin juli”
  Zele

  Gemeente stelt nieuw mobili­teits­plan voor op wijkraden: “Proefop­stel­ling start begin juli”

  Vanaf volgende zomer ondergaat de mobiliteit in Zele een grondige metamorfose. Het ingrijpende plan dat de voorbije maanden al fel protest uitlokte bij de middenstand wordt voorgesteld op raden in de verschillende Zeelse wijken. “Vanaf juli starten we met de proefopstelling van het nieuwe plan. Bijsturen waar nodig kan, maar er zijn geen duizend mogelijkheden om de mobiliteit en leefbaarheid in onze gemeente te verbeteren”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).