Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

KoHa Sint-Pieter schenkt acht krijtborden aan school in Verviers

HammeDe overstromingen in Wallonië zijn intussen al een hele tijd geleden, maar toch is er nog steeds nood aan hulp daar. KoHa Sint-Pieter uit Hamme besloot daarom ook zijn steentje bij te dragen en schonk acht krijtborden weg die een tweede leven krijgen in Verviers. 

 1. Jan getuigt na gruwelijke moord op zijn broer Peter (64): “Haar motief? Geld, want dat had ze zelf niet meer”
  PREMIUM
  Oudegem

  Jan getuigt na gruwelijke moord op zijn broer Peter (64): “Haar motief? Geld, want dat had ze zelf niet meer”

  Peter De Bock (64) uit Oudegem werd afgelopen weekend door zijn vriendin op een gewelddadige manier om het leven gebracht in zijn woning. De familie was al twee dagen ongerust, maar vriendin Martine D.L. (58) bleef maar leugens verzinnen. Zo belde ze Peter zelfs op in het bijzijn van zijn broer, terwijl hij waarschijnlijk toen al overleden was. “Peter was een goede mens met een puur hart, en dat is hem fataal geworden.” Jan, zijn broer, vertelt hoe Martine van Peter profiteerde.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.