De Heemkring mag nu deze woning als zijn nieuwe locatie zien.
Volledig scherm
De Heemkring mag nu deze woning als zijn nieuwe locatie zien. © Geert De Rycke

Heemkring Osschaert heeft nieuw onderkomen in voormalige meesterswoning aan hospitaalsite

De heemkundige kring Osschaert uit Hamme heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Hospitaalstraat. De site in de Slangstraat was veel te klein geworden en niet meer optimaal voor gebruik. Het gemeentebestuur heeft daarom de leegstaande meesterswoning aan de hospitaalsite te huur gesteld aan de heemkring voor onbepaalde duur. “Wij zijn enorm blij dat we op deze unieke locatie aan de slag kunnen gaan”, vertelt voorzitter André Van Bossche. 

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
  Dendermonde

  Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

  Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.