Archiefbeeld: Er zal dit jaar ook geen kerstmarkt zijn in Hamme.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Er zal dit jaar ook geen kerstmarkt zijn in Hamme. © Copyright : Geert De Rycke

Hamme schrapt alle gemeentelijke evenementen: Ook Kerstmarkt en Nieuwjaarsreceptie

HammeDe gemeente Hamme heeft drastische maatregelen genomen om de stijging van de coronacijfers in te perken in de gemeente. Daarom schrapt het alle gemeentelijke evenementen, en ook de Kerstmarkt en de Nieuwjaarsreceptie worden afgelast. 

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Jacky Lafon kan haar geboortestad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermonde”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Jacky Lafon kan haar geboorte­stad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermon­de”

  “Mijn nieuwe show heet ‘Zo Dankbaar’, omdat ik dankbaar ben dat ik ooit in dit vak ben gestapt en zoveel mensen blij mag maken.” Jacky Lafon is 76, maar heeft geen tijd om te niksen. De actrice/zangeres trekt met haar variétéshow op tournee door Vlaanderen en keert zo terug naar haar roots. Mocht daarbij zeker niet ontbreken: een optreden in haar geboortestad Dendermonde. “Ik koester veel mooie herinneringen aan deze stad”, zegt ze. “Al waren er ook de donkere dagen, toen het leven van mijn dochter hier aan een zijden draadje hing.” Aan ons vertelt Jacky hoe de band met de Ros Beiaardstad nooit verbroken werd.