De gemeente is al volop bezig met de kiosken te verwijderen.
Volledig scherm
De gemeente is al volop bezig met de kiosken te verwijderen. © Geert De Rycke

Gemeente neemt maatregelen om veiligheid en sociale controle te vergroten in park Kerckwijk na vandalisme

HammeHet gemeentebestuur van Hamme zal op korte termijn enkele maatregelen nemen om vandalisme en vernielingen tegen te gaan in park Kerckwijk. Het park krijgt al lang te maken met vandalisme, en wil deze zaken nu aanpakken. Onder meer enkele kiosken en infoborden zullen verdwijnen. “Het is jammer dat we die moeten wegnemen, maar we hopen met onze aanpassingen wel meer sociale controle te krijgen", zegt plaatsvervangend burgemeester Luk De Mey (CD&V).

 1. Eerste steenlegging voor Hof Van Saeys: “Feestelijke start voor stadsvernieuwingsproject”
  Dendermonde

  Eerste steenleg­ging voor Hof Van Saeys: “Feestelij­ke start voor stadsver­nieu­wings­pro­ject”

  Op de site waar projectontwikkelaar Uplace en aannemer Cordeel de nieuwe stadswijk Hof van Saeys doen verrijzen, vond vrijdagmiddag de officiële eerste steenlegging plaats. Daarmee werd het startschot gegeven van dit bijzondere stadsvernieuwingsproject. Ruim honderd appartementen en groene omgeving tussen Oude Vest en Dijkstraat moeten tegen de zomer van 2023 klaar zijn.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).