Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gemeente investeert in drie nieuwe voertuigen voor meer veiligheid en beter onderhoud

HammeHet gemeentebestuur van Hamme heeft het laatste jaar ook heel wat investeringen gedaan in het wagenpark van de gemeente. Dit jaar kochten ze onder meer een nieuwe vrachtwagen aan, een signalisatiewagen voor de veiligheid en een nieuwe klepelmaaier om de bermen te onderhouden. 

 1. Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”

  Geen Ros Beiaard zonder Kalleke Step, de vrolijke nar die voor het Dendermondse Peirt huppelt. Voor de derde keer op rij is die taak weggelegd voor Walter De Smet (64). En het is meteen ook zijn laatste. “Urenlang volhouden tot het einde? Dat is doseren en geen al té gekke toeren uithalen”, zegt hij.
 2. Achter vier Heemskinderen van het Ros Beiaard staat een heel team: “De broers moeten er piekfijn uitzien en fit zijn”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Achter vier Heemskinde­ren van het Ros Beiaard staat een heel team: “De broers moeten er piekfijn uitzien en fit zijn”

  Aanstaande zondag zitten ze fier in hun blinkende harnassen op het Ros: de broers Cassiman als Vier Heemskinderen. Achter de jongens schuilt een heel team om hen er piekfijn te laten uitzien en klaar te stomen voor hun urenlange taak op de brede rug van ’t Peirt. Ouders, kinesist en stadspersoneel laten niets aan het toeval over. Klaar voor een kennismaking met de entourage van de Heemskinderen?