Het geluid van een zeldzame reiger in de Oude Durme legt een bom onder de watermolentriatlon.
Volledig scherm
PREMIUM
Het geluid van een zeldzame reiger in de Oude Durme legt een bom onder de watermolentriatlon. © natuur en bos/Geert De Rycke

Geluid van zeldzame reiger in Oude Durme legt bom onder watermolentriatlon: “Zwemgedeelte geschrapt om boetes te vermijden”

HammeDe watermolentriatlon in Hamme, een van de oudste en de bekendste in Vlaanderen, heeft bijzonder slecht nieuws te horen gekregen van Agentschap Natuur en Bos. Een boswachter zou er het geluid van een woudaap gehoord hebben, een zeldzaam soort reiger. “Het vele lawaai zou het dier kunnen verstoren, en daarom mogen de zwemmers niet meer in het water aan de Oude Durme", zegt Thom Nelis van de organisatie. 

  1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
    Play
    TV

    Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

    ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.