Het geluid van een zeldzame reiger in de Oude Durme legt een bom onder de watermolentriatlon.
Volledig scherm
PREMIUM
Het geluid van een zeldzame reiger in de Oude Durme legt een bom onder de watermolentriatlon. © natuur en bos/Geert De Rycke

Geluid van zeldzame reiger in Oude Durme legt bom onder watermolentriatlon: “Zwemgedeelte geschrapt om boetes te vermijden”

HammeDe watermolentriatlon in Hamme, een van de oudste en de bekendste in Vlaanderen, heeft bijzonder slecht nieuws te horen gekregen van Agentschap Natuur en Bos. Een boswachter zou er het geluid van een woudaap gehoord hebben, een zeldzaam soort reiger. “Het vele lawaai zou het dier kunnen verstoren, en daarom mogen de zwemmers niet meer in het water aan de Oude Durme", zegt Thom Nelis van de organisatie. 

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.