Francis Van Den Broeck (46) schreef het nummer voor zijn zoon Simon.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis Van Den Broeck (46) schreef het nummer voor zijn zoon Simon. © RV

Francis (46) schrijft pakkend nummer voor zijn zoon die overleed bij ongeval: “Lied schrijven heeft me rechtgehouden en geeft me hoop om dit te kunnen verwerken”

HammeFrancis Van Den Broeck (46) uit Moerzeke is zanger en oprichter van Filthy Horse, een band uit Hamme. Enkele maanden geleden kreeg hij nieuws dat niemand wil krijgen. Hij verloor zijn zoon Simon (19) bij een tragisch verkeersongeval. Francis maakte nu een nummer over hem om zijn zoon te eren. “Het maakt deel uit van het verwerkingsproces”, zegt Francis. 

 1. Gebroken as aan sluis Denderbelle zorgt al drie dagen voor wateroverlast: weilanden volledig onder water
  PREMIUM
  Mespelare

  Gebroken as aan sluis Denderbel­le zorgt al drie dagen voor waterover­last: weilanden volledig onder water

  Door een gebroken aandrijfas aan de stuwsluis in Denderbelle zijn er al sinds zaterdag problemen met wateroverlast in Mespelare. Hierdoor stijgt het water in de Dender, maar ook in de Molenbeek die naast de Dender ligt en komen de weilanden onder water staan. “We hebben de kritieke punten gecontroleerd, maar de huizen zijn op dit moment niet bedreigd", zegt burgemeester Piet Buyse.
 2. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.