Schepen Koen Mettepenningen testte vandaag voor de eerste keer de fietsenstalling uit.
Volledig scherm
Schepen Koen Mettepenningen testte vandaag voor de eerste keer de fietsenstalling uit. © Geert De Rycke

Fietsenstalling en doorgang aan peperholleken afgewerkt

HammeAan het Peperholleken vlak aan het administratief centrum in Hamme is de fietsenstalling en de doorsteek naar het Marktplein afgewerkt en opnieuw toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Het personeel van de gemeente en de VVV heeft er een gesloten fietsenstalling bij. 

 1. Cabaret Magiq mag deuren van nieuwe locatie eindelijk openen en start in september met nieuwe show: “Zo lang naar uitgekeken”
  Hamme

  Cabaret Magiq mag deuren van nieuwe locatie eindelijk openen en start in september met nieuwe show: “Zo lang naar uitgekeken”

  Latif Zerouali en Ian Van Hoogendorp zijn bijzonder opgetogen. Na een onderbreking van maar liefst 18 maanden kunnen zij in september eindelijk van start gaan met hun nieuw show ‘Chap’O’. De bezoekers zullen dan ook voor het eerst kennismaken met de nieuwe locatie aan het Koning Albertplein. “We hebben lang kunnen uitrusten, maar het is nu hoog tijd om er weer keihard in te vliegen", aldus Latif.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.