Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Eenoudergezinnen krijgen gratis zelftest van gemeente

HammeDe Gemeente Hamme gaat eenoudergezinnen gratis zelftesten bezorgen voor hun kinderen. De overheid dringt aan op een wekelijkse zelftest bij kinderen in het lager onderwijs. En als kinderen een hoogrisicocontact hebben gehad, moeten ze elke dag een zelftest doen. Maar de kostprijs van een testkit vormt in veel gezinnen een drempel om zich wekelijks te laten testen, en daarom komt de gemeente met steun. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Freinetschool Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aansluiting vinden bij buurtleven”

  Freinet­school Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aanslui­ting vinden bij buurtleven”

  Het Lokerse onderwijslandschap verwelkomt vanaf 1 september een eerste secundaire methodeschool. Freinetschool Keerpunt Waasland verhuist van Belsele naar de Durmestad en neemt zijn intrek in ‘Den Blauwen Hof’ aan de Oud-Strijderslaan. “In Sint-Niklaas hadden we af te rekenen met concurrentie van andere secundaire methodescholen. Bovendien kunnen we hier meer werk maken van een connectie met de buurt”, zegt José Depuydt van Keerpunt Waasland.
  Lokeren