Een impressiebeeld van hoe het nieuwe Spoor 2 er moet gaan uitzien.
Volledig scherm
Een impressiebeeld van hoe het nieuwe Spoor 2 er moet gaan uitzien. © Geert De Rycke

"Eén site voor alle diensten en een koffiebar"

HAMMEAlle diensten van maatwerkbedrijf Spoor2 worden volgend jaar ondergebracht in één gebouw. Op het Zwaarveld wordt een nieuwbouw neergepoot, waar meteen ook een nieuw project van start gaat: Café Social, een koffie- en broodjesbar waar ook mensen van buiten het bedrijf terechtkunnen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De Donder (Leefbaarder Zele) vraagt aanpassing verkeersdrempel Aloïs De Beulelaan: “Drempel is te hoog”

  De Donder (Leefbaar­der Zele) vraagt aanpassing verkeers­drem­pel Aloïs De Beulelaan: “Drempel is te hoog”

  Op de laatste gemeenteraad kaartte Francis De Donder (Leefbaarder Zele) de hoogte van de recent aangelegde drempel in de Aloïs De Beulelaan aan. “Zelfs als je er met een lage snelheid over rijdt, voel je een naschok”, aldus het raadslid. Burgemeester Hans Knop (CD&V) antwoordde dat de drempel zal geëvalueerd worden. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat daar stevig snelheid geremd wordt en dat gebeurt ook.”
  Zele
 3. Ooit kwam Djennah (30) amper rond, nu deelt ze als ‘Budget Brunette’ haar geldtips: “Spoor éérst de kleine lekken op... Ook die kunnen een schip doen zinken”
  PREMIUM

  Ooit kwam Djennah (30) amper rond, nu deelt ze als ‘Budget Brunette’ haar geldtips: “Spoor éérst de kleine lekken op... Ook die kunnen een schip doen zinken”

  “Mijn klanten zijn mensen met een goede job en dito verloning die gewoon verkeerd omspringen met hun budget.” Djenna Van Nieuwenhove (30) werkte de voorbije jaren zélf een flinke schuldenberg weg en is nu ‘financiële coach’ onder de naam Budget Brunette. In haar nieuwe boek ‘Let’s talk money’ gaat ze dieper in op de vele valkuilen. “Vrouwen geven vaak iets te veel uit aan spulletjes voor de kinderen", zegt Djenna, die ons enkele simpele, maar efficiënte tips meegeeft.
  Kruibeke