rv
Volledig scherm
© rv

Drie dierenasielen in Hamme krijgen financiële ondersteuning van Vlaamse regering

HammeVoor het eerst in de geschiedenis kunnen Vlaamse dierenasielen ook rekenen op structurele steun van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Jaarlijks wordt daar 1,2 miljoen euro voor voor voorzien. In Hamme kunnen drie erkende dierenasielen op steun rekenen. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Nieuwe brandweerkazerne verrijst uit de grond: “Eind volgend jaar neemt korps zijn intrek”
  Dendermonde

  Nieuwe brandweer­ka­zer­ne verrijst uit de grond: “Eind volgend jaar neemt korps zijn intrek”

  Het gaat hard voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Oude Vest in Dendermonde. De bouw verrijst in sneltempo uit de grond en daar hoort ook een officiële eerststeenlegging bij. Al werd die vervangen door een ‘eerste kolomzetting’. “Ons brandweerkorps heeft iets om naar uit te kijken”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Eind volgend jaar hebben ze hier hun nieuwe thuis.”
 2. PiusX is pilootschool voor online leerplatform i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”
  Zele

  PiusX is piloot­school voor online leerplat­form i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”

  Vanaf dit schooljaar gaan 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen aan de slag met het online portaal i-Learn MyWay ontwikkeld door KU Leuven en imec. Het project werd donderdag voorgesteld op pilootschool Olvi-PiusX in Zele. “Leerlingen die wat zwakker zijn, kunnen herhalen, en leerlingen die wat sterker zijn, kunnen zich dankzij MyWay verder verdiepen in de leerstof”, zegt pedagogisch directeur Toska Audenaert.