Copyright : Geert De Rycke
Volledig scherm
© Copyright : Geert De Rycke

Deze zaken bezoekt acteur Frank Van Erum als eerste bij de heropening op 8 mei

HammeOp 8 mei opent de horeca opnieuw zijn deuren in ons land en mogen de terrassen eindelijk weer open. Iets waar iedereen naar uitkijkt. Het weer ziet er alvast goed uit en dat doet de goesting alleen maar toenemen. Ook acteur Frank Van Erum zal verschillende terrassen bezoeken als het weer kan. “Ik ga enorm graag uit eten en drinken, dus het is jammer dat ik er maar vijf mag noemen", zegt de acteur. 

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldiefstallen: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”
  Brugge/Ieper/Dendermonde/Beringen

  Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldief­stal­len: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”

  Een bende van 27 Roemenen riskeert in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 jaar voor tal van metaaldiefstallen bij schroothandelaars, metaalbedrijven en spoorwegen. In onder meer Ieper, Brugge en Beringen maakte de bende volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s aan materiaal buit. “Ze schuwden geen geweld, want ze bedreigden zelfs de politie met een vuurwapen”, stelde procureur Christophe Bergez.