De windmolen zou komen aan de Pachtgoedstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De windmolen zou komen aan de Pachtgoedstraat. © Geert De Rycke

Buurtbewoners verenigen zich in actiecomité tegen geplande windmolen: “Als turbine er komt, is rustig in de tuin genieten verleden tijd”

MoerzekeHet bedrijf Ampère wil in de Pachtgoedstraat in Moerzeke een nieuwe windturbine plaatsen. De plannen zetten echter kwaad bloed bij de buurtbewoners, die de mastodont liever niet op deze locatie zien. “Wij zijn nooit op de hoogte gebracht van de plannen. Daarnaast zal deze windturbine vier keer hoger zijn dan onze kerk", zeggen Jan en Sander in naam van de bewoners. 

 1. Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”
  Play
  Dendermonde

  Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”

  In de Dender in Dendermonde is donderdag rond de middag een vrouw in het water gevallen ter hoogte van de Bogaerdbrug. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Een politiepatrouille vlakbij sprong meteen in het water en kon de vrouw naar een ladder brengen. Een twintiger uit Grembergen zag het incident gebeuren en sprong het water in om te helpen. “Ik kon de vrouw mee boven water houden om ze zo uit de Dender te kunnen halen", vertelt Refa Staljanssens (23).
 2. Van kajakken tot wandelen met alpaca’s: met deze 8 activiteiten in het Waasland en Dendermonde kan jouw zomer niet meer stuk
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van kajakken tot wandelen met alpaca’s: met deze 8 activitei­ten in het Waasland en Dendermon­de kan jouw zomer niet meer stuk

  De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat er eindelijk weer tijd is om leuke activiteiten te doen. Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan komt daar met onze tips ongetwijfeld verandering in. Van kajakken op de Dender tot wandelen met alpaca’s in Hamme: met deze 8 activiteiten voor de zomervakantie in het Waasland en Dendermonde kan jouw zomervakantie alvast niet meer stuk.