Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Alle remmen los bij verkorte en alternatieve carnavalsstoet in Hamme: “Voorbereiding voor nog groter feest volgend jaar”

HammeEerst was er helemaal geen feest gepland in Hamme, maar nu de coronaregels volledig verdwenen zijn, besliste het Wuitenskomitee - na overleg met de gemeente - om alsnog enkele evenementen te organiseren. Dus trok er zondag een verkorte stoet door de straten van Hamme. Geen grote carnavalswagens, maar wél heel veel ambiance. “Het is geweldig dat het op deze manier kon”, klinkt het bij bezoekers. 

 1. Van Kersschaver (Vooruit): “Lokeren en Moerbeke vragen te weinig subsidies aan voor veilige fietspaden”

  Van Kersscha­ver (Vooruit): “Lokeren en Moerbeke vragen te weinig subsidies aan voor veilige fietspaden”

  Op de jongste gemeenteraad pleitte Ron Van Kersschaver (Vooruit) ervoor om in de toekomst meer een beroep te doen op het Kopenhagenfonds: subsidies die Vlaanderen ter beschikking stelt voor de aanleg van veilige fietspaden. Schepen Sabine Van Rysselberghe (Open Vld) stelt dat de stad wel degelijk investeert in veilige fietsinfrastructuur. “Bovendien gelden de subsidies niet voor de belangrijkste fietsassen: het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk.”
  Lokeren
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.