Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

8 maanden cel voor broers die werknemer containerpark zwaar toetakelen

HammeDe Dendermondse rechtbank heeft twee broers, die een parkwachter van het containerpark in Hamme schopten en in elkaar sloegen, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden.

 1. MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”
  PREMIUM
  Dendermonde

  MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”

  Céline Willems, 27-jarige MS-patiënte, ontroerde recent nog kijkers in het programma ‘Hoe Zal ik het Zeggen’ door haar ouders te bedanken, maar voert ondertussen wel een gevecht tegen bureaucratie en regeltjes. Een aanvraag om een premie voor een lift in haar woning werd geweigerd. “Ook al is geweten dat mijn ziekte alleen maar erger wordt en ik toch definitief in een rolstoel zal belanden”, zegt de jonge vrouw. “Maar naar de toekomst wordt blijkbaar niet gekeken.”
 2. Gemeente stelt nieuw mobiliteitsplan voor op wijkraden: “Proefopstelling start begin juli”
  Zele

  Gemeente stelt nieuw mobili­teits­plan voor op wijkraden: “Proefop­stel­ling start begin juli”

  Vanaf volgende zomer ondergaat de mobiliteit in Zele een grondige metamorfose. Het ingrijpende plan dat de voorbije maanden al fel protest uitlokte bij de middenstand wordt voorgesteld op raden in de verschillende Zeelse wijken. “Vanaf juli starten we met de proefopstelling van het nieuwe plan. Bijsturen waar nodig kan, maar er zijn geen duizend mogelijkheden om de mobiliteit en leefbaarheid in onze gemeente te verbeteren”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.