1. Cabaret Magiq mag deuren van nieuwe locatie eindelijk openen en start in september met nieuwe show: “Zo lang naar uitgekeken”
  Hamme

  Cabaret Magiq mag deuren van nieuwe locatie eindelijk openen en start in september met nieuwe show: “Zo lang naar uitgekeken”

  Latif Zerouali en Ian Van Hoogendorp zijn bijzonder opgetogen. Na een onderbreking van maar liefst 18 maanden kunnen zij in september eindelijk van start gaan met hun nieuw show ‘Chap’O’. De bezoekers zullen dan ook voor het eerst kennismaken met de nieuwe locatie aan het Koning Albertplein. “We hebben lang kunnen uitrusten, maar het is nu hoog tijd om er weer keihard in te vliegen", aldus Latif.
 1. Vzw Carnavalshallen Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanoodfonds
  Hamme

  Vzw Carnavals­hal­len Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanood­fonds

  Het afgelopen jaar werden heel wat vrijetijdssectoren zwaar getroffen door de coronacrisis. Hun activiteiten konden immers niet meer doorgaan. Om hen te ondersteunen besliste de Vlaamse regering om een coronanoodfonds ter beschikking te stellen van alle lokale besturen, waarmee ze verenigingen konden ondersteunen. Met het restbedrag uit dat fonds wil de gemeente nu de carnavalshallen een hart onder de riem steken.
 1. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Sportclubs vragen onmiddellijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sportclubs vragen onmiddel­lijk actie voor meer ruimte: “Op korte termijn zuurstof nodig voor verzadigde sportsite”

  Er is een plan om de sportcampus in Sint-Gillis-Dendermonde uit te breiden, maar het duurt te lang. D-MON Hockey, frisbeeclub Dendermonde Ultimate Club en voetbalclub SC Jong Sint-Gillis trekken aan de alarmbel en starten een actie via sociale media. Steun komt er ook van basketbalclub OnderOns Grembergen, die ook wacht op een oplossing. “Allemaal moeten we wachtlijsten en een ledenstop invoeren omdat de sportcapaciteit verzadigd is”, klinkt het.