Man vermoord op klaarlichte dag in Ham.
Volledig scherm
Man vermoord op klaarlichte dag in Ham. © BVDH

Veertiger vermoord in Limburgse Ham, verdachte ex-schoonvader gearresteerd

HamZondagmiddag vond er in Ham een moord plaats na een schermutseling tussen twee mannen. Dat bevestigt parketwoordvoerster Anja De Schutter. De verdachte, een man van 64, is gearresteerd.

 1. Kempense dj’s moeten feesttenten WK veldrijden in Hoogerheide in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Turnhout/Malle

  Kempense dj’s moeten feestten­ten WK veldrijden in Hoogerhei­de in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”

  De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide verwacht dit weekend zo'n 50.000 fans en een groot deel daarvan zal urenlang in één van de drie grote feesttenten doorbrengen. En een feestje gaat dat ongetwijfeld worden met dank aan de experten Bart de Bie van Harmony DJ Team uit Malle, Mark van den Broek uit Hoogstraten en Kurt Lemmens uit Turnhout. De Kempen zendt zijn dj-zonen uit om voor de ambiance te zorgen. “Het wordt weer koekenbak”, klinkt het in koor.
 1. Brouwerij Beer 4 Nature doet mee aan Tournée Minérale: "We verkopen deze maand geen bier, maar bomen”
  Mol/Balen

  Brouwerij Beer 4 Nature doet mee aan Tournée Minérale: "We verkopen deze maand geen bier, maar bomen”

  De bierbrouwers van Beer 4 Nature tonen zich solidair met de campagne Tournée Minérale, die moet sensibiliseren rond alcoholgebruik, én geven eventjes nog meer aandacht aan hun bossen. De mannen verkopen in februari namelijk tijdelijk geen bier, maar bomen. “Want conform het Europees Milieurapport is er dringend werk aan de winkel”, zetg Kevin Vleminckx van Beer 4 Nature.
 2. UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbelangrijke therapie”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbe­lang­rij­ke therapie”

  Welke rol speelt het vetmetabolisme in de hersenen bij personen met dementie? En kunnen we dat metabolisme positief beïnvloeden door medicatie of door onze levensstijl aan te passen? Dat onderzoekt de onderzoeksgroep Neurologie van UHasselt-professor Ilse Dewachter (BIOMED) met steun van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die 300.000 euro aan het onderzoek schenkt.