De 66-jarige B.B.
Volledig scherm
De 66-jarige B.B. © RV

Slager (66) die ex-schoonzoon (40) doodsteekt, mag cel verlaten met enkelband

HamDe 66-jarige B.B. uit Ham die zijn ex-schoonzoon doodstak, krijgt een enkelband. Dat besliste de Kamer van inbeschuldigingstelling maandag in Antwerpen. Het parket wilde eerder de man langer in de cel, maar daar wordt nu anders over beslist. Speurders onderzoeken nu de pistes van voorbedachtheid én zelfverdediging. “Onze cliënt blijft goed meewerken", zeggen advocaten Jurgen Millen en Joke Feytons.

 1. Van La Luna tot Wellclusive: 5 privé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Kempen

  Van La Luna tot Wellclusi­ve: 5 pri­vé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de Kempen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van La Luna in Herentals tot Wellclusive in Rijkevorsel: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 2. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.
 3. “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimumstraf van drie maanden cel
  PREMIUM
  Beringen

  “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimum­straf van drie maanden cel

  “Mijn cliënt heeft echt geen vonnis nodig om de ernst van de feiten te beseffen.” Het was een emotionele donderdagochtend in de politierechtbank van Beringen, waar de dodelijke aanrijding in februari 2022 van de 14-jarige Jason voorkwam. Zowel de bestuurder als de nabestaanden kregen de kans om hun verhaal te doen: “Wat het zo pijnlijk maakt, is dat hij het zebrapad gebruikte en toch werd aangereden.” Had een betere verlichting dit ongeval kunnen voorkomen?