Een typische ‘scène’ uit de wereld van SM.
Volledig scherm
PREMIUM
Een typische ‘scène’ uit de wereld van SM. © Karolien Coenen

Op bezoek bij Fetish Club 78 in Ham, waar BDSM’ers zichzelf kunnen zijn: “50 Shades heeft veel bespreekbaar gemaakt, maar ook verkeerde verwachtingen gecreëerd”

Ham“Dit is geen parenclub, waar je vrij met iedereen de liefde kan bedrijven: bijna iedereen wil met de partner iets bijleren.” Vrijwilliger en medeoprichter Maarten van der Pol schept meteen klaarheid als wij hem vragen naar het hoe en wat van  Fetish Club 78 aan de Heppensesteenweg in Ham. Voor BDSM’ers van dicht en minder dichtbij is dit dé place to be. Iedereen die een voorkeur heeft voor een alternatieve seksualiteitsbeleving kan hier zichzelf zijn. Dat gebeurt op academische wijze, want geregeld worden er informatieve workshops gegeven en zelfs wetenschappers lieten hun onderzoek al eens los op de leden. Een rondleiding. 

 1. Seksspeeltjes zijn momenteel de hype in Hollywood: “Vroeger waren het parfums, maar tegenwoordig brengen celebs allemaal een eigen vibrator uit”
  PREMIUM
  Celebrities

  Seksspeel­tjes zijn momenteel de hype in Hollywood: “Vroeger waren het parfums, maar tegenwoor­dig brengen celebs allemaal een eigen vibrator uit”

  Het is niet omdat je vrijgezel bent of net uit een relatie bent gestapt, dat je niet langer bepaalde behoeftes hebt. Dat bewijst Kim Kardashian (40), die niet lang geleden een streep trok onder haar huwelijk met Kanye West (43). Zij heeft haar recente vakantie in Miami namelijk afgesloten met een bezoekje aan een seksshop. De realityster sloeg een hele voorraad seksspeeltjes in. Naar verluidt voor meer dan 800 euro.
 2. “Hollywood romantiseert seksueel geweld maar al te vaak”: deze 7 films en series kunnen volgens critici niét door de beugel
  Film

  “Hollywood romanti­seert seksueel geweld maar al te vaak”: deze 7 films en series kunnen volgens critici niét door de beugel

  Duffy (36) maakte zich deze week boos op Netflix. De film ‘365 Days’ zou volgens haar kidnapping en verkrachting verheerlijken. Ze krijgt daarbij veel bijval van andere critici. “Hollywood romantiseert seksueel geweld nog al te vaak”, klinkt het. Deze films en tv-series zijn volgens velen geen mooie liefdesverhalen, maar net verheerlijkingen van grensoverschrijdend gedrag.