Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro.
Volledig scherm
Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro. © Birger Vandael

Het ‘kerstmirakel’ van Ham en Tessenderlo, ook al was de strijd opgegeven: “Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!”

Tessenderlo / HamWat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goedgekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. “We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo’n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk”, vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).

 1. ‘The Last Dance’ met afscheidnemend burgemeester Fons Verwimp: “Ik heb alle vertrouwen in Karolien als opvolger”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  ‘The Last Dance’ met afscheidne­mend burgemees­ter Fons Verwimp: “Ik heb alle vertrouwen in Karolien als opvolger”

  Sommige titels schrijven zichzelf. Fons Verwimp maakte eerste naam in de basketwereld en was vervolgens schepen en burgemeester in Tessenderlo. Op 1 januari gaat hij op politiek pensioen. Logisch dus dat we verwijzen naar zijn ‘last dance’. Nog één keer blikt hij terug op zijn rijke loopbaan en spreekt hij over een leven voor, met en na de politiek. “Ik kan met een goed gevoel afsluiten", vertelt hij tijdens zijn laatste dagen als burgemeester.
 2. RESTOTIP. Bocca Nera in Hasselt: “We halen plezier uit creatieve combinaties. Geen ‘gewone’ burrata of pizza, dus”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Bocca Nera in Hasselt: “We halen plezier uit creatieve combina­ties. Geen ‘gewone’ burrata of pizza, dus”

  Hasselaren die wat ongeduldig uitkijken naar de zomer, kunnen vandaag al bij ‘Bocca Nera’ terecht voor een zorgeloos vakantiegevoel. Zaakvoerder Marc Steyfkens (42) opende dit gloednieuwe restaurant nog maar recent in het nieuwe woonproject De Bonnefant, tegenover Z33. Op het menu? Verrassende fingerfood, pizza’s en sharinggerechten met een creatieve twist, die zo uit het Zuiden lijken te komen. Wij proefden alvast - en met plezier.
 3. Maak kennis met Macha (23) uit ‘1 jaar gratis’, een Looise studente met Russische roots: “Luidruchtig? Ik probeer er altijd de sfeer in te brengen”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Maak kennis met Macha (23) uit ‘1 jaar gratis’, een Looise studente met Russische roots: “Luidruch­tig? Ik probeer er altijd de sfeer in te brengen”

  In het nieuwe seizoen van de één-quiz ‘1 jaar gratis’ is de 23-jarige Macha Kokoeva uit Tessenderlo een opvallend gezicht. Ze wordt omschreven als ambitieus, luidruchtig en een tikje gek. Om dat een keertje te checken, maakte onze krant nader kennis met deze verschijning. “Ik heb echt genoten van het avontuur bij ‘1 jaar gratis’ en zou graag in de televisiewereld aan de slag blijven”, vertelt ze.
 4. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.