Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro.
Volledig scherm
Op de brug tussen Ham en Tessenderlo wisselden burgemeesters Heselmans en Verwimp de vlag van hun gemeente uit bij het bekend maken van de intentie tot fusie. Nu komt er nog een financiële steun van 3 miljoen euro. © Birger Vandael

Het ‘kerstmirakel’ van Ham en Tessenderlo, ook al was de strijd opgegeven: “Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!”

Tessenderlo / HamWat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goedgekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. “We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo’n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk”, vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).

  1. Beringen start participatieproject om trage wegen in kaart te brengen
    Beringen

    Beringen start participa­tie­pro­ject om trage wegen in kaart te brengen

    Stad Beringen zal in de komende jaren haar verkeersstructuur bijschaven en daarbij zullen ook trage wegen een belangrijke rol spelen. Omdat de trage wegen vooral lokaal en praktisch gebruikt worden, zijn ze niet voor iedereen bekend. “We zien in de praktijk dat deze trage wegen soms in minder goede staat zijn omdat de diensten er het bestaan bijvoorbeeld niet van kennen en daarin willen we nu verandering brengen. Een trage weg speelt immers een volwaardige rol in de verkeersstructuur die we beogen”, zegt schepen van Verkeer Jean Vanhees (CD&V). Via een startmoment op 1 en 2 juni, zal de stad geëngageerde burgers dan ook vragen om op pad te gaan en de trage wegen te inventariseren. De startmomenten gaan door om 19 uur in OC COR en in OC De Buiting. Inschrijven doe je via verkeer@beringen.be