Tim Celen is succesvol
Volledig scherm
Tim Celen is succesvol © Paralympic Team Belgium

Hamse G-sporter Tim Celen scoort op wereldbeker Para-cycling in Oostende

HamTim Celen uit Ham heeft op zijn driewieler goud behaald op de wereldbeker Para-cycling in Oostende. Nadat hij eerder in de week al als tweede de tijdrit beëindigde, heeft hij nu de wegrit naar zijn hand gezet in de klasse MT2.

 1. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.
 1. Zjef Vanuytsel met levensgroot bronzen beeld vereeuwigd in Meerhout: “Zijn band met zijn geboortedorp is altijd gebleven”
  meerhout

  Zjef Vanuytsel met levens­groot bronzen beeld vereeuwigd in Meerhout: “Zijn band met zijn geboorte­dorp is altijd gebleven”

  Op het pleintje Weversberg-Zilderij in Meerhout werd zaterdagnamiddag het levensgroot beeld van kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel onthuld. Daarmee komt de vermaarde chansonnier, die in 2015 op 70-jarige leeftijd overleed, voor een stuk terug thuis in Meerhout, want zijn ouderlijk huis bevindt zich slechts op enkele meters van het beeld. Ondanks het regenachtige weer bracht de onthulling, in het bijzijn van de familie van Zjef Vanuytsel, een massa volk op de been.